duminică, 6 noiembrie 2016

In vizita la Radio Romania





In vizita la Radio Romania




In cadrul universitatii “Ovidius”, specializarea jurnalism din Constanta impreuna cu alti colegi am avut oportunitatea sa vizitam Radio Romania.
Ajunsi acolo, am ramas frapati de dimensiunile cladirii in care radio-ul isi avea sediul. Am fost informati despre angrenajul institutiei. Cum fiecare om isi are locul lui. Si cat de frumos poate sa fie sa lucrezi  acolo daca iti place ceea ce faci.
Radio Romania este primul radio infiintat in tara noastra. Avand 88 de ani de activitate. Acest radio emite 4 posturi nationale dintre care doua sunt dedicate exclusiv culturii, 8 posturi regionale, 4 posturi locale, un post dedicat romanilor din Republica Moldova si doua posturi internationale. In prezent peste 4.5 milioane de ascultatori din Romania se bucura de acest radio.

 Iata cele mai populare posturi:
     Radio Romania Actualitati
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Antena Satelor
Radio 3Net “Florian Pittis”
Radio Romania International si radio Chisinau
Radio Romania Regional

Tot acolo am avut ocazia sa vizitam si Agentia de Presa Rador, infiintata in anul 1990, care este cel mai puternic centru de monitorizare a presei din Romania.  Redacția RADOR monitorizează informații apărute în limba română și în 15 limbi străine; din audiovizual – 57 de posturi de radio și de televiziune, precum și din presa scrisă – 150 de ziare, agenții de presă de pe toate continentele. Pe lângă redacția de monitorizare, RADOR mai cuprinde: Centrul de documentare „Dimitrie Gusti” (care se ocupă de editarea calendarelor de evenimente cotidiene, săptămânale și trimestriale) si Biblioteca RADOR (importantă sursă de documentare pentru toate compartimentele Radio România care cuprinde în jur de 55.000 de volume, cărți rare, ediții princeps).

Caatoria a fost minunata. Un prilej minunat sa aflam cateva din tainele radio-ului. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu