duminică, 18 decembrie 2016

Crăciunul și simbolurile oculte






Multe sărbători sunt practicate fară să li se cunoasca substratul.  Pentru a putea înțelege unele adevăruri despre viață trebuie să încercăm să renunțăm la sistemul nostru automat de credințe și prejudecăți care ne-au fost impuse încă din copilărie.

În acest articol o să încerc să relev cateva simboluri oculte și semnificații pe care le întâlnim de Crăciun. Mulți le vad dar puțini le observă. Cu cât am aflat mai multe detalii despre această sărbătoare mi-am dat seama cât de puține știm în general.

Cu cât știi mai multe, cu atât mai mult realizezi că nu știi nimic.“ obișnuia Socrate să spună. 

Crăciunul este o sărbatoare în care oamenii se reunesc pentru a sărbători o zi plină de simboluri: brazi veșnic verzi, lumini colorate, produse alimentare delicioase, cadouri și multe altele. Din păcate, foarte puțini oameni și-au pus întrebări in privința semnificației lor.

În această perioadă, Roma sărbătorea Saturnalia (17 – 24 decembrie) în onoarea lui Saturn, zeul agriculturii. Era o sărbătoare a plăcerilor, mâncarea şi băutura fiind savurate din abundenţă. În această perioadă, de comun acord, rolurile sociale erau inversate: sclavii deveneau stăpâni, ţăranii veneau la conducerea oraşului. Şcolile şi instituţiile erau închise pentru ca toată lumea să se poată bucura de petrecere. Se organizau carnavaluri pe străzi, mese festive, vizite la prieteni şi schimburi de cadouri aducătoare de noroc. Romanii îşi împodobeau casele cu ghirlande din laur şi brad, în care aprindeau lumânări. 

Mulți cred că în ziua de Crăciun se celebrează nașterea Mântuitorului. Dar nefiind conștienți și de substraturile acestei sărbători, mulți rămân fixați pe această idee. Țin să amintesc că Biblia nu menţionează data naşterii lui Iisus. Cu cât ne avântăm mai mult să întelegem această sărbătoare si simbolurile ei, ajungem la concluzia că are o puternică conexiune ocultă.

Cuvântul Crăciun are o puternică conexiune cu o tradiție medievală a Bisericii Romano-Catolice numită Sfânta Comuniune (Liturghia), ce este celebrată la miezul nopții, în ajunul zilei de 25 Decembrie. Alăturați cuvintele Hristos (Christ) și Sfânta Comuniune (Mass), și veți obține cuvântul Christ-mass, sau Crăciun (Christmas).

Bradul de Crăciun



Nu se știe exact de unde a pornit obiceiul bradului de Crăciun. În România bradul a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție. La început era împodobit cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În prezent el este ormanentat cu diferite minunății precum instalațiile luminoase, globulețele de sticlă, beteala, bomboane etc.
Simbolic, bradul de Crăciun reprezintă coloana vertebrală umană, adică „Pomul Vieții”. Totodată, „Pomul Vieții” simbolizează și o serie de alte lucruri, dar atunci când discutăm despre Crăciun el simbolizează coloana vertebrală. Coloana vertebrală este conectată cu craniul, cupola care găzduiește glanda pineală (simbolizată tot de un brad)Glanda pineală reprezintă Împărăția Cunoașterii (kingdome – în engleză) sau Cupola Regală (king-dome), localizată între Templele noastre (emisferele cerebrale – n. tr.).
Acest obicei de a cumpăra in fiecare an brazi este un  pericol pentru natură. Pentru a ajunge la dimensiunile preferate, unui brad îi trebuie cel puțin 15 ani. Țin să menționez că într-un hectar de pădure intră aproximativ 5000 de puieți.
Luminile de Crăciun, și legătura cu ADN-ul uman

ADN-ul și corpul uman sunt alcătuite din culori diferite. Se spune ca atunci când se decorează cu lumini de Crăciun brazii veșnic verzi si se pun cadouri sub ei, se comunică Forțelor Întunecate, simbolistic și in necunoștință de cauză că suntem de acord să le oferim ADN-ul, ca daruri sau ca ofrande. Acest lucru se datorează faptului că simbolismul reprezentat de luminile colorate de Crăciun reprezintă diferitele culori și benzi de frecvență ale ADN-ului uman.
Moș Crăciun, origini ascunse
Unele dintre cele mai vechi menționări ale personajului Moș Crăciun le găsim în texte din Egiptul Antic și Grecia. Conform mitologiei egiptene, Zeul-Soare Osiris s-a născut pe data de 25 Decembrie. Atunci când își aniversa ziua de naștere el obișnuia să meargă prin văzduh, cu carul său.
Adepții Teoriei Conspirației consideră că Santa este o anagramă pentru Satan. V-ați întrebat vreodată de ce Moș Crăciun poartă un costum roșu? Culoarea roșie este deseori folosită pentru reprezentarea Diavolului. Santa/Satan sunt nume și simbol utilizate pentru reprezentarea ideologiei Forțelor Întunecate.
Sunt mult mai multe lucruri de analizat. Am ajuns la concluzia ca multe sărbători păgâne au fost suprapuse peste cele creștine. Simbolurile pe care le întâlnim conștient sau nu, sunt de fapt energii foarte puternice, care pot fi folosite în scopuri benefice, sau malefice.
 
 
 
 
 
 

 

2 comentarii: